обща информация

маслени бои

акрилни бои

декор - акрил

темперни бои

универсален контур

текстилни бои

универсален грунд

структурен гел

лак за рисуване

платна

бордове

папки

разредители

декупаж

полимерен миксион

РАФИНИРАНО ЛЕНЕНО МАСЛО


Лененото масло се добива от зрелите семена на лена. Те се смилат и пресоват под голямо налягане. Съществуват два начина на производство : топъл и студен. Студено добитото ленено масло е най-годно за целите на живописта. То е чисто и светложълто на цвят и има много лек характерен мирис. Добитото по топъл начин ленено масло е по-тежко на мирис, съдържа странични примеси и е от тъмножълто до кафеникаво.

Маестро пан използва най-доброто ленено масло, добито в Европа чрез студено пресоване.

Допълнително обработваме и рафинираме маслото по старинни рецепти, като го оставяме да отлежи една година без достъп на въздух и светлина – по този начин всички останали едри частички се утаяват на дъното на съда по естествен начин.

Рафинирано ленено масло
Рафинирано ленено масло
100 мл    2.60 лв.

Рафинирано ленено масло
200 мл            4.80 лв.

Рафинирано ленено масло
1000 мл         15.00 лв.


Вторият етап е леко загряване  на маслото до 60 – 80 градуса, за да се отдели евентуалното количество влага. Избелването на лененото масло става  на пролетно слънце, което с естествените ултравиолетови лъчи обезцветява нетрайните органични съставки. По този начин получаваме най-добрия продукт- рафинирано ленено масло, подходящо за производството на маслени бои, емулсии за темперни бои, разредители, както и за приготвянето на  класически грундове и маслени лакове.

 

 

БЪРЗОСЪХНЕЩО ЛЕНЕНО МАСЛО


Висококачествено рафинирано ленено масло с добавка на секатив. В малки количества служи за разреждане на маслената боя до желаната консистенция. При смесването с боята, ускорява процеса на съхнене. Активно влиза в състава на полумаслени и маслени грундове и емулсии.

Ленено масло
Бързо съхнещо ленено масло
100 мл.          2.60 лв.

Бързо съхнещо ленено масло
200 мл.          4.80 лв.

Бързо съхнещо ленено масло
1000 мл.        15.00 лв.
 

РАБОТЕН ФЕРНИЗ – МЕДИУМ


По време на работа с маслени бои е добре да използвате за разреждането им работен ферниз. Той съдържа в себе си освен разредител за маслени бои, ленено масло,
което омекотява и смекчава нежеланите свойства на разредителя, предпазва боята от изсивяване и изгаряне, запазва нейната лъскавост. Работният ферниз не е краен лак.
Не е подходящ и за почистване на четките. Съдържа ленено масло, разредител и комплекс от смоли и балсами. Служи за постигане на необходимата консистенция на боята, подобрява съхненето и придава гланц и прозрачност на маслените бои.


Работен - ферниз, медиум
Работен медиум-стандартен
100 мл.       3.00 лв.     

Работен медиум-стандартен
200 мл.       5.30 лв.      

Работен медиум-стандартен
1000 мл.     21.00 лв.   


УАЙТ СПИРТ- ОБЕЗМИРИСЕН

Уайт спирт - обезмирисен - разредител за маслени бои, без цвят и мирис. Обезмирисеният уайт спирт е минерален терпентин, получен от петролни дестилати, изключително рафиниран продукт, който може да се използва като заместител на терпентиновото масло. Изключително бистър е и миризмата му е в пъти по-слаба от тази на терпентиновото масло. Отнася се неутрално към маслената боя - нито забавя, нито ускорява  съхненето, защото не образува осмоляване. Поради премахването на ароматните въглеводороди, обезмирисеният уайт спирт не може да служи за направа на лакове. Той не разтваря смоли от типа на дамаровата смола и мастикса. С него можете да разреждате маслените бои, да почиствате четките си и да премахвате неизсъхнал слой маслена боя. Предпочитан е от художници, на които е неприятен по-силният мирис на терпентиновото масло.
 

Уайт спирт
Уайт спирт- обезмирисен,
100 мл.         3.60 лв.

Уайт спирт- обезмирисен,
200 мл.         6.80 лв.

Уайт спирт- обезмирисен,
1000 мл.       
24.00 лв.

ТЕРПЕНТИН
БАЛСАМОВО ТЕРПЕНТИНОВО МАСЛО


Балсамовият терпентин има характерна приятна миризма. Получава се чрез дестилация от смола, която изтича от дърветата. Този разредител за маслени бои ускорява тяхното съхнене, защото при стоенето на въздух, губи част от етеричните си масла и се осмолява. Успешно разтваря смоли и балсами. Използва се като краен лак, когато в него се разтвори в пропорция дамарова смола. Балсамовото терпентиново масло може да послужи по време на работа, за разреждане на маслените бои, за измиване на четките и почистване на полуизсъхнали маслени пластове. Идеален за приготвянето на лакове и фернизи от дамарова смола и мастикс.

Терпентиново масло,
100 мл.           3.60 лв.

Терпентиново масло,
200 мл.           6.80 лв.

Терпентиново масло,
1000 мл.         24.00 лв.

 

ЕМАЙЛИРАЩ МЕДИУМ ЗА АКРИЛНИ БОИ

Втечнява боите на водна основа- темперни, акрилни.  Боята придобива по-голям гланц и се нанася  по–равномерно. В същото време, увеличава времето за съхнене на нанесеният слой боя.

Емайлиращ медиум за акрилни бои

Емайлиращ медиум за акрилни бои, 200 мл.          
Цена на дребно: 6.00 лв.

 

ЗАБАВИТЕЛ ЗА АКРИЛНИ БОИ 

Медиум – забавител на съхненето на акрилните бои и боите на водна основа.

Начин на работа: Смесвайте  с акрилна боя в съотношение акрилна боя: забавител като 10:1. Ефекта е: удължено време за съхнене на акрилната боя и по-голяма възможност за смесване на цветовете директно върху рисунката.

Забавител за акрилни бои

Забавител за акрилни бои,
100 мл.               
Цена на дребно: 3.60 лв.

 

КОБАЛТОВ СИКАТИВ

Съдържа разредител за маслени бои и кобалтов сикатив. Ускорява съхненето  на маслената боя при рисуване на маслена живопис. Може да се използва за разреждане на маслената боя, или да се смеси с ленено масло, уайт спирт, терпентиново масло.

Кобалтов сикатив

Кобалтов сикатив, 100 мл

за нас                 производство                 полезно                 магазини                 контакти


web design   рекламна къща ДизАрт