обща информация

маслени бои

акрилни бои

декор - акрил

темперни бои

универсален контур

текстилни бои

универсален грунд

структурен гел

лак за рисуване

платна

бордове

папки

разредители

декупаж

полимерен миксион

АКРИЛНА БОЯ
Разгледайте цветният каталог >>


Маслена бояАкрилните бои „Маестро Пан „ са  произведени с 100 % чист пигмент и акрилна емулсия, без добавка на пълнители, което е причина за изключителната яркост и брилянтни цветове на серия „ Интензив”.

Предлагат се  84 цвята  в тубичка от 45 мл  и буркан от 200 мл.

Те са от класа на суперфините художествени бои, смлени са до колоидно състояние и големината на пигмента е под два микрона.

Акрилната боя се отличава значително от маслената боя.

Като начало – тя се разрежда с вода, а не с уайт спирт или терпентин, като маслената боя. Ако в техниката си използвате велатури, или желаете акрилните бои да са силно разредени за оцветяване на големи повърхности, съветваме ви вместо вода да използвате акрилен работен медиум, за да не отслабне свързващата способност на боята.

След приключване на работа, четките и пособията за рисуване се измиват с вода.
 
С акрилна боя може да се работи върху всякаква повърхност: платно, картон, дърво, камък, стъкло и др.

Акрилна боя
Акрилна боя  - 45 мл
Цена на дребно: 2.64 лв.


Акрилна боя Акрилна боя - 200 мл. Цена на дребно: 8.40 лв.

 

Акрилните бои съхнат бързо - 10,20 минути до час, в зависимост от повърхността, дебелината на слоя боя и околната температура. Времето за корекции е кратко. Възможно е корекция да се направи с маслена боя върху акрилната. Акрилните бои „Интензив” на Маестро Пан са с еднаква консистенция с маслените бои и маниера на работа може да бъде доста сходен, на маниера за рисуване с маслена боя. Наистина, след изсъхване и при маслените, и при акрилните бои се получава неразтворим филм. Но докато при маслените бои той потъмнява и става все по –твърд и чуплив през годините, филмът, който се образува при изсъхване на акрилната боя е бистър и не се променя.

Акрилна боя
Акрилна боя  - 45 мл
Цена на дребно: 2.64 лв.


 

Единствената промяна се извършва по време на самия процес на съхнене на акрилната боя- цветовете стават леко по-тъмни. Това се случва, тъй като акрилната емулсия в боята при изсъхване преминава от млечнобял цвят в прозрачен. За корекции на свойствата на акрилната боя може да се използва забавител за акрил – в подходящи количества, за да се удължи времето на съхнене на боята и тя по дълго време да подлежи на обработка. Акрилните бои могат да се съчетават с акрилните гелове и структурни пасти.

За предпазване на рисунката от замърсяване, за постигане на блясък, или еднакво сатенено излъчване на цветовете в картината, е добре да се нанесат подходящи акрилни крайни лакове.

изтегли цветния каталог ...в .html каталог           в .pdf каталог


 


за нас                 производство                 полезно                 магазини                 контакти


web design   рекламна къща ДизАрт